Skellefteå 13-12 september

Hmmmmmm...... Är jag nöjd eller missnöjd? Faktiskt där någonstans mitt emellan. På fredagen när vi kom dit små joggade jag honom och han kändes riktigt mjuk och fin, lyssnade framåt och lyssnade framförallt på mig. KUL! Nattade honom och satte på BOT täcke + skydd, gav honom några extra pussar för att sedan åka till hotellet för att vila ut. 
 
Lördag 13/9
 
Första tävlingsdagen. Första klassen. Nervöst , lite pirrigt men spännande. Började med att starta en LB:1. Super fin på framridningen, lyssnade framåt, tillbaka, stadig i formen hela tiden och mjuk. Vi går in på banan och jag rider ut med ett leende. Aldrig någonsin har det hänt att Faxen gått på tyglen exakt hela pogrammet. Men nu gjorde han det. Kommer ut på banan och hör mina procent. Ett tag dör jag inombords för jag blev så besviken på resultatet.  Jag blev så ledsen jag hörde de ynka 58,90%. Ni förstår inte hur ledsen jag blev, här kom jag och red bättre än jag någonsin gjort på tävling och jag belönas med skit procent. Men sen förstår jag varför. Han kryper ihop för mycket. Fick kommentaren "Ett ekipage med härlig utsrålning. Tyvärr kryper Faxen ihop lite för mycket och där av dras poängen ner".  Dock nu när jag tittar själv på filmen tycker jag inte alls det är så farligt som det verkar varit för henne. Visst galoppen håller jag med, där kryper han ihop, men annars, nja asså där tycker jag hon var snål alltså. Men tyvärr är det så med bedömningssporter. Du har aldrig någon aning om hur domare dömer om du inte är igenkänd. Bara att ta nya tag till LA:n.
 
Här belönades jag med rättvisa procent tycker jag själv. Faxen var väldigt fin nu i formen, precis lagomt inge ihop krypt. Här kommer den där roliga ryggningen in som inte annars brukar vara problem för mig och Faxen men helt plöstligt BAM. Han backar 5 steg, vi ska ta det sista och han total vägrar. Försöker får han framåt men även där protesterar han. Upp med huvudet, tjorvar lite åt höger och vänster med återfår kontrollen ganska snabbt efter det. Rider vidare, klarar den förvända galoppen i höger. Kommer till den vänstra och han byter! Attans också!! Jaja shit happends, men jag var så grymt besviken efter LA:n så jag var tvungen att bryta ihop lite.  Procenten, ja ni kan ju gissa, inge bra alls. Ledsamt, efter allt jobb vi lagt ner.
 
Söndag
 
LB:1, nu j**la tänkte jag . Nu ska jag bevisa vad jag går för. Framridningen super fin, formen bra. Kommer in på banan och rider fel väg. Haha asså det är ju som ett skämt alltihop. Faxen kändes trött så var tvungen att driva han i varje steg, men det funkar, inga avbrott, fina och mjuka övergångar och mestadels 7 i pogrammet. Rider på procenten 61,90%. Hade fått mer om jag inte ridit fel väg. 
 
 
Helgens lärdom: Se till att han inte kryper ihop! Träna ryggningar, vänster förvänd galopp, och pogrammen för mig själv ;) Nä men haha , det går ju framåt och det ser jag som positivt. Hela helgen har han gått genom alla  pogram på tygeln, vilket inte har gått förut så framsteg gör vi helt klart. Vi får vänta till våren och träna, träna , träna för att sedan visa upp oss! Vi kan ju, jag vet det! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo