Helt spritt språngande galen

Ska försöka förbättra mig gällande bloggandet på allvar nu.. Serious. 
 
Omg ni kan inte ana vad jag håller på att göra, jag håller på att beställa mina dröm benskydd. 1000kr fattigare men yolo, har värsta ångesten nu men det släpper nog när snyggingarna landar i mitt hem. Mumma! Faxen har vilat idag och igår longerade jag honom ute i djup snön på ny banan. Snäll och fin som alltid! Försökte mig på en fotografering idag men det blev för mörkt, nackdelen med att på i Kiruna. 
 

Don't dream your life, live your dreams

Idag är en sådan dag då jag vill ha alla pengar i världen och köpa allt jag vill! Tittade nyss i hästmagazinet som hade en stor special med häst grejor. Tror ni det fanns nå fint där? Näst inprincip allt.
 
Det finns så mycket jag vill köpa just nu bland annat de här sakerna:
  • Dressyrskydd
  • Boots
  • Tävlingspannband
  • Tävlingsschabrak
  • Beige med brun kant schabrak
  • Back On Track stallbandage
Så där lagomt billiga saker också. Hehe men drömma får man ju alltid! Men innan något annat inhandlas så ska BOT stallbandage köpas, har hört mycket gott om dem och 100 gånger lättare att ha de som stallbandage än att börja linda. Här är några saker som man inte tackat nej till..
 BR benskydd Pro Max Glamour
Detta är på dressyrskydden och bootsen, muma!
 
Idag ska jag och ta en snabb lunch med en vän och sen sticker jag till stallet för att rida ut Faxen i den mysiga snön, mysigt! 
 
 

Usch och fy

Idag red jag för Eva och det gick inge bra alls. Testade att rida med två-delat bett och jag tror det var den som var boven i det hela. Han bara sprang, sprang och återigen sprang. Kunde knappt göra skänkelvikningar, kunde knappt bromsa utan att sitta och hålla så man tappade andan. Inget roligt pass med andra ord...
 

Det två-delade bettet åker längst in i hyllan och kommer användas till ledtränset endast. Jag tar återigen tillbaka mitt gamla hederliga tredelade eggbett. Nizar tyckte ju att jag skulle ha rörliga ringar till honom, och tro mig jag har verkligen testat och försökt. Även testat ett vanligt tredelat bett, men det är helt enkelt med eggbettet han går bäst på. Sen om det är mildare eller en aning skarpare (alla har delade åsikter om detta bett) så är det, det bettet som funkar för oss. Känslan när han bara flyger fram i traven är ju bara fantastiskt! Får prata med Nizar nästa gång han kommer upp och säga att det här är det bett som funkar bäst för oss..
 
Känns väldigt bra också att det inte gått så där perfekt bra på länge då jag tävlar om 3 veckor. Ska hoppa för Anna på söndag och träna för Eva på torsdag igen.  Måste komma ihåg och fråga henne om hon kan ta mig 2 gånger till innan kuriren, vi behöver all träning vi kan få.. Nä usch måste skaka bort den här jobbiga ångest fyllda känslan att jag är sämst på att rida och vi aldrig kommer komma någonstans. 
 
För jag älskar ju denna underbara varelse, fast vi har våra problem. Vi löser ju dem tillsammans liksom, han och jag together, det tar bara en aning tid. Men det ska det ju också. Ungefär så här såg vi ut idag. Lite oslipade och ojämna. Hoppas att det var bettet som var boven. 
  

Rekordtid

Idag har jag varit effektivare och snabbare än någonsin! Har hunnit, tvätta, mocka, borta ja allt för utom att rida! 
 

Faxen har ju vilodag på tisdagar så idag tog jag in honom en snabbis för han skulle få sitt middagshö och bli snabbryktad. Vet någon nåt som är bra för hästar som är lös i magen? Faxen är ju ganska känsligt när det gäller sånt och just nu har han varit lös i en period, inte så att det rinner men så pass mycket så svansen och benen är väldigt äckliga. Täckena blir lätt ner skitiga där bakig också, vet inte riktigt vad jag ska göra i övrigt mår han ju prima perfecto. Kanske det att han ställer om sig på höet som klubben har,kanske blir bättre? 
 
Nu ska jag plugga SO och engelska de sista sakerna som ska göras, men jag är rädd över att jag måste ta hem spanskan och no:n då vi inte haft nå lektioner där typ.. Men snart är det höstlov och jag kommer få sova, jaa!! 
Fin, hehe bjuder. Kan meddela att fotlänken är borta någonstans i Cypern. Synd för jag gillade den...
 

Effektiv

Hejsan mina vänner! 
 
En intensiv helg med alldeles för lite sömn har det varit. Red för Nizar på fredag och lördag vilket gick både upp och ner. På fredagen blev jag för trött mot slutet (vi red 1,5h) och orkade inte hålla ihop honom och även han lessnade och allt blev bara pannkaka. Någonstans där i mitten var jag riktigt nöjd över honom men sen sket sig min ridning och då vet ju alla vad som händer med hästen. För hästen är en spegelbild av ryttaren.
 

På lördag däremot gick det 1000 gånger bättre och jag var super nöjd över båda av oss. Har mycket kvar att tänka, träna och arbeta på men vad f-n någon gång måste man få berömma sig själv också. Nizar satt även upp idag för att rida igenom honom en snabbis och det gick väldigt bra. Han tyckte att han var väldigt annorlunda sen sist han satt upp , mot det positiva hållet! Alltid roligt att höra att man gör något rätt, fick även se vilken otrolig spänst min ponny kan ha, riktiga sprättiga och fina ben alltså! Så är både nöjd och missnöjd över helgen men varje gång han kommer upp så lär jag mig något nytt i alla fall, och det som värmde mest var när han sa "ge det ett år, sen kommer du slå ut alla". Jag vill, jag kan, jag ska.
 

Det är rätt intensivt nu några helger framåt, men denna helg ska han få ta det ganska lugnt och köra på mest uteritter. Får se om det blir någon träning för Eva då hennes 3 åringa häst kommer till stallet då men jag hoppas på det bästa, vi behöver all träning vi kan få innan kurirenspelen i Luleå. Så här kommer helgerna se ut:
 
v.43 - Lugnt
v.44 Klubbtävling
v.45 Kuriren i Luleå
v.46 Nizar 
v.47 Gällivare
 
Mest troligen så blir G-vare kanske inte då det är så himla tätt mellan tävlingarna och träningarna. Klubbtävlingen är ju dock som ett vanligt ridpass och inte så intensiva då vi endast kommer tävla en klass var. Vi får se men det kan hända att g-vare ryker! 
 
 
 

skoltrött

Jag är så himla less på skolan nu så jag hade kunnat kräkas. Usch, jag är proppad med saker ända upp till öronen, prov hit och prov dit. Ska bli gudomligt skönt med höstlov om ca 1 vecka. Då ska jag verkligen sova ut...
 

Så här ser mina dagar princip ut ;
 
Upp, käka frukost, fixa iordning mig, gå ut med hunden, gå till skolan, vara där till tre, äta igen, till stallet, äta middag, göra läxor, sova. Det hade varit okej om proven hade fördelas bättre men nu sätts allt verkligen precis samma vecka och jag vet inte hur jag ska hinna plugga till allt. Usch och fy,
 
För er som inte visste det så är det vinter nu här i Kiruna, snön ligger på backen och vi har runt två minus grader ute. Faxen mår prima perfecto verkar det som, ute hela dagarna osv. I helg är det Nizar och det ska bli väldigt roligt att träna för honom igen, jag som alltid brukar ha klart en outfit nu, men icke skolan tar för mycket tid. Men jag kämpar på som alltid. Ger inte upp så lätt mina vänner , och ni får se mig snart igen ;)
 
Väldigt mörk bild från G-vare från maj? Spänd och tittig ponny..
 
 

8 oktober

Det eviga tjatet om att jag ska försöka förbättra mig, hehehe. 
 
Kan meddela att alla uppgifter i skolan har gått bra, har fått mycket att tänka på nu. Det är banne mig inte många veckor kvar innan gymnasieval ska börja göras. Känns helt konstigt om jag ska vara ärlig, gymnasium redan.. Igår red jag i alla fall ut min skrutt den långa vägen enda hem till mig och det gick fantastiskt bra med tanke på att det är första gången han rider ut där. Han hoppade endast till en gång, det mina vänner kallar jag framsteg. Skrittade endast och idag får Faxen vila för att orka med hela denna vecka, blir en lite hårdare vecka med mer dressyr pass pga av att hans gamla ägare ska få rida honom igen på lördag. Veckoschemat:
 
Måndag: Långskrittur
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyr ridkurs (smilla)
Torsdag: Dressyr Eva (Lowa)
Fredag: Uteritt
Lördag: Dressyr (Elin)
Söndag: Hoppning
 
Tyvärr blir det mycket ridhus för min lilla vän denna vecka men jag hoppas han överlever. Hade jätte gärna velat ta höstbilder med honom också så det kanske fixas till helgen? Måste testa nya ridbanan ute också nästa vecka + att jag måste fixa prao helst idag. Känner ni stressen med mig? Idag åker jag bara ner till stallet för att mocka osv, idag ska han få vara ute så länge som möjligt! 
 

Redan fredag

 
Oj. Helst plötsligt hann det bli Fredag! Har haft fullt upp hela veckan, faxen har flyttat upp på klubben, jag har haft läxor och upp till öronen men nu kan jag äntligen andas ut för ett litet tag.  Imorgon så ska jag och Faxen rida ut, vart vet jag inte men någonstans blir det!
 
red även för Eva på torsdag och det gick skit bra! Eller traven var fantastiskt medans galoppen är mindre bra. Vi behöver nöta mycket mer där då han lätt bara springer iväg från arbetet. Han har ju även fått tre nya hagkompisar Willow , Puzzel och Bralle. Gick väldigt bra att släppa de Faxen är dock lite bitchig när det gäller Willow men inga skador utan hela och fina hästar ! :)

RSS 2.0