Måndag

Äntligen börjar bitar falla på plats! 
 

So provet idag gick väldigt bra, så jag hoppas jag bedöms på den känlsan jag har. Nu har jag bara spanska, engelska och No kvar då jag gjorde syslöjdsläxan idag. Nu ska jag göra klart spanskan för att sedan kunna satsa fullt ut på NO:n och engelskan. 
 
Faxen infon då : Idag red vi mest troligen sista gången i Jukkas. Red först till fotbollsplan och travade, galopperade en snabbis där innan jag skrittade ut på en riktig långtur. Ville bara ta det lugnt och titta på allt för sista gången, haha lät helt deppigt... Ponnyn var som vanligt glad, lite över energinerad och tittig men annars gick det prima perfekto.  Känns helt hemskt att sista gången rida i Jukkas , alla fina ridvägar osv men samtidigt vet jag ju att vi kommer utvecklas 1000 gånger mer på klubben. 
 
Imorgon ska vi släppa ihop de nya hagkompisarna, Willow, Puzzel och Bralle. De ska få stå tillsammans i en stor hage, ha tillgång till slowfeeding och vatten året om. Tror verkligen detta kommer bli skit bra och alla hästarna kommer nog trivas. Älskar också att hagtiden blivit mer så hästarna får stå ute från 8! Det gillar vi och speciellt hästarna!
 
Faxen ihop släpp på bete med Red Nec Fox.
 

standarden

Läxor upp till öronen - känner ni igen er? Har ett so prov imorgon, spanska läxa som ska vara inlämnad på tisdag, no projekt på fredag och engelska prov på fredag. Känner att det riktiga standard livet är tillbaka och det är bara att kämpa på för att sedan kunna njuta av loven och veckorna utan massa läxor!
 
På tisdag händer en till sak som gör så att jag måste stressa med det också , nämligen att Faxen flyttar upp till Kiruna ridklubb! Förut har jag inte velat stå där pågrund  av att jag tycker hästarna fått stå för lite i hagarna ca 6-7 timmar och Faxen nu står ute 12 timmar. Men nu har klubben byggt nya hagar och hästarna ska få stå ute, perfekt! Tycker klubben blivit riktigt fin nu med sina nya ridbanor och fina nya hagar, big like! Vad jag vet nu så ska jag Ida och Moa Tieva stå i samma hage och våra hästar ska äta från slowfeeding nät sin lunch och morgon mat (alltså hö). Tror verkligen det här blir bra och hoppas att Faxen kommer trivas lika mycket som jag. För övrigt så har vi ridit ut i skogen med björnar och allmänt myst på som vanligt. De sista dagarna i Jukkas kommmer ängas åt uteritter.
 
Har även klippt Faxen idag och det gick bra, skönt att värsta pälsen är borta! 
 

Lättare dressyrpass

Idag red jag ett lättare dressyrpass på 40 min på banan. Red med micklem tränset och kände en viss skillnad, tror det berodde på att vi var ute och koncentrationen inte var den bästa, dessutom var det mörkt och vi såg knappt. Men han kändes lugnare och mer avslappnad vid munnen / ansiktet eller hur man nu ska förklara, så jag tror det blir bra! Nu ska jag ta och plugga lite innan jag hoppar in i duschen och sen går och lägger mig! 
 
Drar snabbt igenom passet, red mycket övergångar, tempoväxlingar och gjorde lyhörda övningar så han skulle lyssna på mig. Jag tyckte det gick helt okej, som sagt mörkt, blåsigt = inte största koncentrationsförmågan
 

Träns, snö och lycklig

Idag kan ingen eller inget förstöra min dag, fast det snöar ute och det är 0 grader ute. För mitt älskade träns kom igår, äntligen! Ska bli så spännande att få prova det och se hur Faxen är i det , han är så grymt känslig när det gäller ansiktet och slänger med huvudet så fort nosgrimman är lite sne. Jag tror verkligen på detta träns och kan inte hålla mig så jag sticker på en långpromenad med hunden och provar den på honom fast snöstormen. Fatta att man är lycklig då... Dessutom så fick vi en sadeltvål på köpet för att ha väntat på dem 4-5 veckor. Självklart kommer utvärdering sen!
 
 

Spanska lesson

Idag blir det vilodag för Faxen och sen kör vi vanlig träning igen för honom, då har han återställt sig helt från helgens träning. Så får ägna mig åt lite läxor och pyssel i stället idag, blir skönt att kunna göra något annat idag, känner mig så trött. Nu ska jag ha sista spanska lektionen innan jag går hem för dagen!
 

Ser ni någon skillnad?

Titta på bilderna från Maj och September ser ni någon skillnad? Själv tycker jag Faxen byggt mycket mer muskler och är mycket enklare att rida, och fått en riktigt fin nacklinje. Vad tycker ni, ni får gärna svara ärligt! Dock är han på sista bilden lite för små tjock då han nyss kommit tillbaka från betet, men nu är han perfekt i hullet. Inte för mager eller för tjock, min lilla gulleplutt <3
 
Maj:
 
 
 
 
September:
 
 
 


 

Jag är lycklig

Ska börja med att säga att jag blev så glad idag när jag loggade in på bloggen och fått en sån här fin kommentar:
 
Bra inställning Lowa, med den kommer man långt! Att inse att man kommit långt, vilket du gjort, men ändå vara ödmjuk och inse att det finns mycket att träna på. DET är stort! Man blir aldrig fullärd! Du gör ett kanonjobboch det ärså kul att vara med på den resan! 
 

Blev helt varm i hjärtat av det och nu känner jag att jag har blogglust till 1000 så förvånas inte om ni får inlägg varje dag och kanske flera stycken till och med!
 
Kan börja med att säga att lördagens dressyr pass för Nizar gick skit bra. Just nu jobbar vi så mycket som möjligt med min sits innan vi går över till själva arbetet från Faxens sida. Citat från Nizar : "  Du kan inte lära hästen dressyr, du måste lära dig rida". Nu menar han ju inte att man inte kan rida, men rida på rätt sätt. Lite svårt att förklara men man fattar om man hör när han pratar. Faxen var i alla fall gudomliskt mjuk, lyssnade till 1000 och allt var allmänt bra. Fick riktiga bra stunder själv med mina för låga händer! Jag känner att vi utvecklas sakta men säkert och jag längtar redan till Eva och Nizar träningarna!
 
På söndag hoppade Smilla och det gick också bra, inget stopp ingenting, så fin! 
 
Att träna på tills vi ses nästa gång - tempoväxlingar, övergångar, fart i galoppen!  Tror Faxen var lite trött på söndag och därför lite segare, men helt klart en sak vi ska öva på, fart i galoppen. Han är ju inte seg, men han galopperar inte av sig själv eller hur man nu ska säga.. Haha flum!
 
Bjuder på denna söta bild, hihi ;)
 

Perfektionist

igår så var Faxen varm i ett bakben, paniken som uppstår. Som tur över reagerade jag som vanligt när det gäller faxens hälsa och idag mådde han prima perfect. Känner ni igen den där överbeskyddande känslan? Men vissa gånger kan det ju vara bra att man är över noga , för du kan ju hjälpa din häst. 
 
Idag var det i alla fall Nizar. Igen wow känsla men det gick inte heller dåligt, utan något mitt i mellan. Har så himla mycket som jag måste jobba med min överkropp bl a axlar och mina händer som blir för låga. Men I working on hit och hoppas se ett riktigt bra resultat innan 2013 är slut. Imorgon ska jag även rida i hoppsadeln istället för dressyr sadeln, har inte någon exakt förklaring men det var något med känna och skänklarna. Där rök morgondagens outfit, tur att man heter Lowa i dessa lägen och är så påhittig att vi lyckas knapat ihop en outfit till imorgon. Feeling smar!
 
 
Nizar tyckte i alla fall att han var som en helt annan ponny så något rätt måste jag ju göra ;) ser emot morgondagens pass och just nu ligger säkert Faxen och sussar i gäststallet, ha det bra!
 

Jag är med och tävlar...

Fast jag aldrig brukar vinna.....
 
http://dressyrmupparna.se/51264/51264#comments
 

Lektajm

Igår tog vi en mystur jag och Faxen. Vi tog en skrittur på säkert 30 min på alla underlag som gick inprincip innan vi gick till fotbollsplan för att galoppera av oss. Pigg var han! När vi travade vid en långsida så fick han nåt ryck och flög ut från planen fullt skenande, men han kom inte särskilt långt innan jag stoppade honom. Dock vägrade han gå tillbaka och små reste sig och höll på att fjanta sig. Som tur har han en matte som vägrar ge sig och tillslut var han tvungen att gå tillbaka dit. Började om och allting gick bra, han blev rädd för ett par stolar misstänker jag.
 
Tog galoppintervaller bara för han skulle lugna ner sig, 3 galoppvarv i väldigt rask takt, skritt 1/2 -1 varv, 3 galoppvarv i rask takt osv. Detta gjorde jag två gånger alltså sex galoppvarv i varje varv, det fick duga för man hörde att flåset kom upp och han blev tröttare. Idag skrittar han ut den ev. träningsverken med Smilla på ryggen förmodligen barbacka också och imorgon är det Nizar. Jag rider för Nizar Fre- Lör och sen hoppar Smilla på Sön. Är sjukt taggad till helgen och hoppas på underbara pass!
 
Bild från tidigare "lekpass"
 
 
 

Jag gillar/ jag vill

Ska strax kolla Idol och svenska hollywood fruar som avslut på denna dag. Dagen har varit lugn och allt bara flytit på, skönt och känna lugnet ibland visst? 
 

Nu till lite random saker som jag gillar och jag vill göra ~ brist på bloggideér i know..
 
  • Jag vill veta vad som hänt med Nellies ponny
  • Jag vill starta FEI dressyr om 2 år
  • Jag vill köpa en massa saker
  • Jag älskar att läsa om utrustning på hästbloggar
  • Jag behöver tips på bloggar!
  • Jag gillar att vara en liten bloggare som inte är så känd
  • Jag tycker romantiska filmer med snygga killar är det bästa som finns
  • Jag kan prata om allt med mina vänner
  • Saknar Cypern och alla mina vänner där
 
 

Mystisdag?

Vette fåglarna jagad jag ska göra idag. Stallet har jag först imorgon så jag får väl mysa på med min hund eller något sånt, kan ju hoppas på att mitt träns kommit idag men det har det förmodligen inte ( kan alltid hoppas). ipaden håller på att dö så det blir bara ett snabbisinlägg just nu!
 

Jag vill ha

Jag har blivit en shopaholic. Och det är hemskt. hemskt hemskt hemskt. Ständiga ha begär och pengarna ligger där i plånboken och väntar på att bli använda. 

Haha nä jag håller hårt i pengarna men i helgens tävlingar så fick ett schabrak följa med mig hem. Ett superfint grått med vit/blå passpoaler. Tycker det var rikigt fint och den har även en silverkant så det skimrar riktigt fint om den. Dock har man ju lite som man önskat att man hade haft råd med...
CATAGO DRESSYRSKYDD I 4-PACK BR benskydd Pro Max Glamour Schockemöhle set. Hästar säljesEQUIPO SCHABRAK HV POLOFAVOURITAS SCHABRAK FLAME HV POLOHRS PANNBAND SVART/SILVER PÄRLOR SANTA CRUZ

Jag är så lycklig och jag är tillbaka!

Jag är så otroligt glad så jag spricker av glädje! Ni kanske märkt att bloggen legat vääldigt off? Berodde på att min hund blivit sjuk och vi var tvugna att vänta på ett eventuellt tungt beslut. Men det blev ett väldigt postivit besked och igen kan nog vara gladare än vad jag är just nu! LYCKA LYCKA LYCKA, kan knappt kontrollera det jag skriver, haha.

Faxen fronten dessa dagar då. Fredag dressyrbedöming LB:1, gick apdåligt. Det är något som händer när vi tävlar, mycket beror det på mig men Faxen känns inte som sig själv när vi väl går in på banan. Men förmodligen är det mitt fel då jag måste lära mig slappna av mer och rida som jag brukar göra. Slängde med huvudet och jag fick noll kontakt ungefär så kändes det, och det var det vi fick på vårat protokoll- orolig form. Fast vi fick mest 5:or och det förvånade mig då det kändes som vi kanske skulle få 3-4. Fick endast en 4 och resten 5-6. Blev väl mest besviken då han går så himla bra på träning och aldrig slänger med huvudet då och sen så på tävling, BAM! Får träna på att tävla helt enkelt, åka på alla möjliga dressyrtävlingar i norrbotten som finns.

Var på dressyrtävlingarna hela helgen och måste säga att det var grymt fina ekipage där. Fanns en och en annan drömhäst där borta.. På lördagen fick Faxen ta det lugnt och vi testade nya hoppsadeln på honom som verkar passa honom alldeles utmärkt, och på söndag hoppade Smilla för sin nya tränare Anna med nya sadeln. Igen öm rygg så allting är helt enkelt perfekt just nu. Jag är så glad som jag kan bli , bästa djuren, bästa vännerna, bästa familjen ♥

UNDERBART PASS

Vart ska jag börja? Wow. Idag är det lätt det bästa passet som jag och Faxen ridit tillsammans hittills. Vi har en hel del galopparbete kvar men traven blir bara bättre och bättre och idag hade han sån spänstig och fin trav så det inte är sant!
 
Imorgon "tävlar" blir vi bedömda, så jag tänkte om man inte kan vara bäst kan man väl åtminstone var snyggast, så tror jag kör på rubbet faktiskt. Älskar att klä upp mig i tävlingskläderna och eftersom jag gör det så sällan så borde jag få göra det på "klubbtävlingar" hehe.  Så med andra ord helt underbar häst, nu står han med BoT täcket och smaskar förmodligen på sitt hö! 
 

Jobbiga onsdag hejdå

Alla är så glada och nöjda över den nya bloggappen medans jag är så förbannad på den som man kan bli. Inget funkar för mig och jag tror nämligen att jag måste om installera appen. Dumma app, usch vad jobbigt.
 
på Faxen fronten så kan jag inte skriva så mycket idag, Smilla red dressyr på honom det är det jag vet ungefär. Min blogglust denna vecka kommer vara up and down för en sak har hänt som jag inte vill ta upp i bloggen. Men lovar att uppdatera när jag orkar, visste ni att vi ska tävla på fredag? Inte riktigt men vi ska i alla fall bli bedömda av dressyrdomare! Har igen bild och bjuda på då det inte funkar och ladda upp bilder, happy life känner jag liksom.

Tisdagen

Sitter nu hos Ida och förhoppningsvis ska vi till stallet idag någon gång, Ida är dock en aning seeeg. Faxen har faktiskt vila idag men jag åker dit och pysslar + myser med honom idag, bara kände för det.

Har suttit på föreläsningar hela dagen då vi ska välja gymnasium om inte allt för länge. Fatta att om ett år så börjar man gymnasiet det är ganska sinnessjukt hur fort tiden egentligen går! Uppdaterar mer när jag kommer hem.


Måndag

Idag fick Faxus en lätt joggning på fotbollsplan kombinerat med en uteritt. Jag vågar inte vara ute i skogen då de sett björn 50 meter från banan för en vecka sen, men jag tar det lite lugnt än. Tar väl med mig Ida eller någon senare och så rider vi i skogen men för ett tag få det va, byn får räcka! 
 
Han var duktigt, vi tog lite okontrollerad galopp på fotbollsplan också bra för att han skulle få slippa gå helt perfekt och kunna ha roligt. Roligt hade han nog också då han hade öronen spikrakt framåt och galopperade det fortaste han kunde, haha. Sen tog vi en långskrittning runt byn. Idag har även alla mina saker kommit, regntäcke, coolertäcke, ryktväska, minilyx sten och en ny hoppsadel. Spänkispänki, bilder kommer senare i bloggen i promise ;)

Inlägget - överleva

Många av er läsare som inte känner mig undrar kanske vad som hänt när jag skrev detta inlägg. Först nu är jag redo och berätta det.
 
Det är så att min sköthäst som hette Fonzie Twist avleds då. Det där var ingen vanlig sköthäst för mig, utan jag var med honom från början, när han kom hit en torsdag i december ynka 3 år var jag där och det var där allt började. Jag var alltså med honom enda från början från det han kom hit. Han och jag hade ett väldigt speciellt band, inget som går att förklara med ord och förmodligen ett band som jag aldrig någonsin kommer få uppleva igen.
Tänker er såhär att jag upplevt nästintill allt med denna häst. Många bra saker men även en massa hemska saker. Han är nog den häst som haft mest otur, ramlat genom brun, rest sig i transporten och hamnat över bommen, fått käken avsparkad som föl och jag tror även han hade blodförgiftining som föl (dock ej säker). Tänk dig hur det känns för Lowa 11år att se sin sköthäst ligga där i en brun hjälplös. Jag sprang efter veterinär och hämtade alla jag kunde hjälpa. Tänk att jag var med om allt det där, det enda som är bra med det här är just att jag fått kunskapen. Jag har fått lära mig saker som jag kanske inte fått lära mig med andra hästar. 
 
Än idag kommer jag ihåg första gången som jag fick skritta av honom, ååh vad lycklig jag var. Jag kommer även ihåg alla tävlingar jag följde med på och alla gånger jag ramlade av honom. Allt det där är här inne, och det kommer aldrig försvinna. Tänk att en häst med sån otur, tänk att stoppet i livet för honom var en ligament skada efter en rymning i hagen. Förstår ni? Allt som hade kunnat sätta topp för honom och så var det just det här.
 
På torsdagen när jag var och sa hejdå till honom så, kunde jag inte göra något annat än gråta. Jag grät, jag grät och jag kunde banne mig inte sluta. Sista gången jag såg honom var förra torsdagen och även denna dag kommer vara ett minne för livet. Jag var förstörd den dagen. Han var en liten del av mig och kommer alltid att vara det. Det kommer inte sluta göra ont än, därför tycker jag det är jobbigt att prata om honom. Nu har jag fått skriva av mig lite, jag hade kunnat skriva en hel roman om honom men väljer att avsluta här eftersom det redan nu gör för ont.
 
 

Vad tycker ni om förändringarna?

Hösten är inne, headern är nästintill tvungen att bytas så varför inte fixa det med engång? Skarpare och bättre bilder som visar vart vi är liksom. Vi kommer bara närmre och närmre varandra för varje dag som spenderas och det är helt underbart. Vilken lycka den där hästen utstrålar jag hoppas innerligt att det håller i sig för alltid.
 
 

Dressyrpass för tränare

Det är så skönt med inga måsten, bara känna att livet flyter på och nästintill är perfekt. Dock så skulle det ju inte skada om jag bloggade mer, jag vet jag ska göra det bästa jag kan.
 

Idag red jag för första gången efter sommaren för Eva, och oj vad bra jag tyckte det gick. Vi red ju på fotbollsplanen där Faxen har lätt att bli okoncentrerad utan goug tygeln och hela tiden var han väl inte med mig , men för det mesta var han där och lyssnade på mig! Eva tyckte också det blivit stor skillnad på honom då det förut tog 1timme och rida genom honom och nu tog det inte ens en timme innan vi avslutade passet. Förstår ni vilken skillnad det blivit på honom? Roligt att själv höra vilken förändring det blivit på honom!
 
Vi jobbade på med förflyttningar, tempot och samling. Och så fick vi en jätte jobbig övning. Jag skulle korta galoppen och minska volten så mycket som möjligt och Eva beskrev känslan som stilla stående. Efter att hållt i för kung och foster land i några minuter var mina armar spagetti. Men vi fick till några språng där som var riktigt bra, blir roligt med detta som fortsättning för att se ur det urartar sig. Tror detta kommer bli skit bra, och Faxen känns bättre än någonsin, tror ni jag längtar för att visa upp honom för Nizar näst nästa helg?
Har dessutom fått ett nytt objektiv som tar såna här snygga rörelse bilder- big like!
 
 

Flyttning

Denna gång är det inte jag som ska flytta utan min häst. Min häst flyttar till Kiruna ridklubb ca 1 oktober och kommer då stå där förmodligen alla de år vi har kvar honom. Men jag älskade verkligen Jukkas, gemenskapen, hjälpen och alla personer som stod där och hjälpte oss. Ska bli så otroligt tråkigt att lämna Kärstin och gänget som hjälpt oss sååå mycket. Men för att besinkonstnaderna ska gå ner så måste vi göra något. Jag själv får även lättare att komma till stallet och jag får fler tränings möjligheter.

Så jag tycker det både känns roligt och tråkigt att vi ska lämna tryggheten själv. Ett så fint stall! Men som sagt för att dra ner på kostnaderna och få bättre tränings möjligheter så flyttar vi upp till klubben. Men jag tror det går bra och hoppas Faxen ska trivas som jag förhoppningsvis kommer att göra!


Jag är dödligt kär

 
 

Hopptävling i Boden

Jag åkte till Boden på fredag och var där till söndag för det vare hopptävlingar. Smilla var inte helt ok än i ryggen så det var jag som fick ta över denna gång. Så vi strök oss från LC och hoppade bara LD på lördag och LD + på söndag. 
 

Inte för vara sån nu så är jag vääldigt nöjd. Dessa människor som hoppade nu har egna ponnysar som de hoppar med ungefär 1 gång i veckan ,sammanlagt (nu) så har jag hoppat Faxen 6 gånger. Slutade med hoppning gjorde jag för tre år sedan också, hehe.
 
LD
 

Vi fick ett litet problem med oxern på framhoppningen men löste det ganska snabbt när vi hade kommit den 2-3 gånger. Han hoppade nämligen för stort och sen kom han för nära men nog löste vi det till slut. På banan var han super fin , något segt tempo hade vi men det var ju mitt fel eftersom jag inte ville driva för mycket. Trodde det gick fortare än det gjorde. Åter till banan, vi 0 och om ma n hade räknat med tiden så skulle jag komma fyra. Så helt ok för att vara första hopptävlingen någonsin!
 
LD +
 

Framhoppningen var inget problem alls idag. Vi bara flöt på och valde att inte hoppa så mycket. När vi kom in på banan hade jag bra tempo runt hela banan, kunde gått något fortare enligt min syster men det får hon sköta själv när hon hoppar ;) Dock var tempot för dåligt till första hindret och han fick en låg form innan hindret så vi petade en bom. Synd för annars hade jag kommit trea men kom nu fyra och fick placering! Så två rosetter har fått följa med oss denna helg och det är väl hyfsat bra med tanke på två starter, eller vad säger ni?

RSS 2.0