Överleva

Just nu känns livet upp och ner. Jag kommer gråta mig till söms i natt och försöker överleva dessa dagar. Är åter på söndag kväll. Nej det är inte något med Faxen.


Ridit en halvgalen ponny

Skoldagen gick superbra och har korta dagar hela denna vecka.

Till ridningen då. Idag skrittade Faith ut på Faxen och jag lånade min kompis ponny Copper då hon opereras. Väldigt snygg ponny det där, känslig och med väääldigt mycket motor. Men som sagt vi skrittade ut med Ida runt en slinga i skogen. Alla ponnyer skötte sig tills vi kom till backen där de brukar galoppera uppför. Där började Copper resa och ha sig och gick inte framåt utan han reste sig så högt att jag ramlade bakåt från honom. SOM TUR var så gick inte han omkull, men det var inte långt ifrån alltså. Ledde sedan upp han för backen och sen så hoppade jag på honom igen och då gick hemritten utmärkt. Väldigt fin ponny men som är lite speciell och som man måste lära känna! Nästa gång jag rider tror jag att jag rider dressyr eller något sånt, hehe..

Lo och copper på bilden.


Hoppryttare

Nä nu är det nog verkligen dax att byta gren! Jag har till och med hoppat bana idag med Faxen. Smilla hade för ont idag för att rida så håller tummar och tår att vi kan åka till Boden i helg och tävla.

Tillbaka till hoppningen. I början så var hoppen så himla konstiga, jag hängde inte med alls vad han gjorde och hoppade ofta senare än vad han gjorde. Men sedan fick vi minsann ett hyfsat bra slut! Jag har inte hoppat en bana på ca 3 år och så sätter jag mig på Faxen som galant flyger över hindrerna som ingenting. Då blir man en riktigt stolt ägare! Hindrerna låg på 60-70 cm och på slutet hade jag till och med kunnat hoppa högre men gjorde det inte.

Och till råga på allt så har jag beställt ett mickelm träns åt Faxen. Han är känslig när det gäller munnen och jag har hört så mycket gott om det! Så 1500kr var det värt att lägga pengarna på, Smilla och jag delar också så det blir 750kr var, tjänar lite på det. Tror det här tränset kommer bli riktigt bra till Faxen, och förresten är det ju skit snyggt. Dock börjar jag fundera på hur hans vinterpäls kommer se ut i den...


Dressyrpass

Idag red jag dressyr på fotbollsplan med Smilla som fotograf. Passet i hela sig gick väl sådär, varken bra eller dåligt. Dock upplevde jag att han blev stark, okoncentrerad och ibland lite nonsig. Jag som absolut hatar att behöva bli hård i handen för att hästen ska lyssna. Men mot slutet så lyssnade han super bra på mina hjälper, och fram för skänkeln är han ju nästan alltid, men ibland blir det fööör mycket framåt och föör lite tillbaka och lyssna. Ser fram emot höstens träningar så vi kan öva på detta och stärka oss i ridningen. För finns det verkligen något bättre än att få kritik och sen utvecklas så det skjuter i höjden?
 
Åter till ridpasset. Jobbade mycket lösgörande, skänkelvikningar, volter, slutna och öppna. Skänkelvikningarna blev hundra gånger bättre när vi fått in dem och han började koncentrera sig mera. 
 

Mysig uteritt

Idag fick Faxus ta det lugnt igen. En liten skogstur som mest innebar skritt men trav på några ställen. Väldigt bra att hästarna får lyfta på fötterna då och då bra träning! Dock var det sumpmark på ett ställe vilket var mindre rolig men det var så himla kort bit så vi kunde rida igenom där.

Är det bara ja eller blir man överbeskyddande med sin häst? Kanske är både bra och dåligt. Men jag håller verkligen koll på Faxen, haltar han har han ont någonstans? Ibland kanske ja blir FÖR överbeskyddande och inbillar mig saker. En sak jag behöver träna på - sluta oroa mig för allt.. Hehe men han är ju min lilla ögonsten <3


Faxus idag

Idag red Viktoria Faxen och det gick väldigt bra! Det såg fint ut och väldigt harmoniskt. Min fina ponny om man nu är tillåten att säga något sånt. Hann även städa bland schabraken och såg att jag har ett schabrak vi kan sälja. Lägger ut bild imorgon, det är i alla fall et brunt hoppschabrak som aldrig är använt om någon redan nu är intresserad :)
 

variation bådar gott för allihopa

Vid detta laget så vet väl alla att det är viktigt att variera nosgrimmor, bett och om man har möjlighet även sadel.
 

Sadel är bra att variera om man kan det. Det är inte alla som har två sadlar som passar ens häst men om man har det så är det jättebra att variera sadel någon gång i veckan också för att sadlarna ger olika tryck. Men till det viktigaste då, nosgrimma och bett. Oftast har Faxen inte samma bett / nosgrimma längre än två dar , ibland undantag.  Men varje gång vi rider ut har vi ett träns + bett, när vi rider dressyr har vi ett träns + bett och såklart ett till hoppningen.
 
Jag tycker själv det är väldigt bra också att variera utan nosgrimma om det går. Varför ska man variera då? Jo för att minska slitagen. HÄR är en bra sida som berättar med om detta.
 
Hoppningen - Pullarträns + rakt eggbett. Pullartränset är ett väldigt bra nosgrimma då den inte kan störa hästens andning på något sett och för att den inte ligger an mot hästens tänder. Rakbettet i sig är ett väldigt milt bett som inte ger något tryck. Dock vill både jag och Smilla testa nova bett någon gång!
 
Rider på:
Vill testa:
 

Dressyr- Remontnosgrimma + tredelat eggbett.  Remontnosgrimman är också en bra nosgrimma då den inte trycker på hästens tänder och är en mild nosgrimma. Men det får verkligen inte spännas för hårt eller för långt eller för högt upp. Är du osäker hur den ska sitta, hör med din tränare! Tredelat eggbett funkar väldigt bra för Faxen. Då eggbettet hjälper bettet att bli stabilare och hålls på plats i munnen. Hade velat testa Sprenger Dynamic RS WH Ultra med fasta ringar. Dock kostar bettet 1.390 kr så om jag köper det så blir det eventuellt begagnat. För Faxen funkar som sagt bra på eggbett.
 
Rider på:
 
Hade velat testa:
 
 
Uteritt- Ingen nosgrimma + tvådelat bett med lösa ringar. Som sagt så använder vi ingen nosgrimma här vilket  också funkar bra som variation. Tvådelade bettet är det bettet som vi anser som starkas, därför använder vi det på uteritter och det funkar alldeles utmärkt!
 
Rider på:
 
   
Jag hade då och då även velat rida på bettlöst. Men då vet jag inte om man ska köpa ett sidepull eller ett hackamore. Förslag?
 

En mysig tur för hand

Idag har varit en riktigt mysig dag. Faxen fick inte vila helt idag pga att han hade way to much energi igår. Så idag tog vi en promenad på 4 km för hand. Vi svängde även förbi konsum och gick in och köpte en glass och ett äpple åt Faxus, guud vad mysigt ;)
 
Han skötte sig prima perfekto som vanligt och samtidigt som vi gick ut så miljötränade jag honom. Prasslade med pressening osv och oj vad bra det gick. Först spände han sig som ett spjut men stod stilla och tittade men sen gick han fram och nosade på det och förstod att det inte var nå farligt. All träning går verkligen framåt och allt går så positivt just nu. Längtar ihjäl mig tills vi får börja träna igen för Nizar och Eva!
Bild från julafton när vi gick vår promenad!

Svårt att hitta ett nytt tävlingschabrak till framtiden

Är det bara jag eller är det svårt att hitta ett vitt dressyrschabrak som är riktigt snyggt för en rimlig peng?
 
Har ni några att tipsa om - kommentera!

Jag funderar på att byta gren

Skämt åsido! Inte tänker jag börja hoppa och skämma ut mig totalt för alla er duktiga hoppryttare, inte en chans! Dock så har jag hoppat 2 ponnyer idag och det är väl mer än vad jag hoppat på 1 år. Först hoppade jag ju Bralle som ni kommer ihåg men sedan var jag även tvungen att sitta upp på Faxen.

Det var nämligen så att Smilla for av så illa så hon inte klarade att sitta upp igen. Men ni kan vara lugna inget hände förutom en sträckt muskel. Man såg direkt hon började rida att han taggade, har aldrig sett han så het på hoppträning men idag jäklar vilken fart han hade! Han var så pigg men ändå gått så hårt, don't understand that horse...

I alla fall hon hoppade banan och alla hinder jätte fina sen kommer vi till kombinationen. Den hon är mest osäker på och så även Faxen. Och så här tajt mellan hindrerna hade hon aldrig hoppat, 2 galopsprång. Första gången - han hoppar första flyter sedan ut så mycket att han inte kan göra något annat än stanna. Smilla far av men väldigt lätt och skadar sig inte någonstans. Back on track, hoppar om den lägre höjd, funkar super. Höjer tillbaka samma sak händer - hoppar första dock blev det ett grodhopp. Smilla tappar balansen i landningen och Faxen flyter ut igen. Denna gång far Smilla över halsen och landar rakt på ryggen vilket gör att hon tappar andan och sträcken en muskel vid ländryggen.

Jag hoppar upp, gör skänkelvikningar i alla gångarter för att kolla sidorna. Allt flyter på som vanligt. Tar sedan tre gånger på låg höjd kombinationen igen för att få Faxen säkrare. Som vanligt på låg höjd så hoppar han även med mig på ryggen.

Nu ska Smilla ta varje gång hon rider nästan , skutta över den där jäkla kombinationen i låg höjd för att sen successivt kunna höja. Hon åker till Boden nästa helg och startar en LC och LD. När hon får upp förtroende för den där kombinationen tror jag det kommer gå galant för då kommer Faxen lita på henne direkt det vet jag! Så passet gick inte alls så dåligt som Smilla säger utan , VI behöver hjälpas åt att få bort problemet att han flyter ut. Men systrarna Åström klarar ju allt right? ;)

Han var nog för glad och pigg idag också, det blev inte så mycket kontroll på det hela. Men jag tycker passet gick bra, kunde gått bättre men livet ska ju inte vara en dans på rosor!


Rusticates Carlo

Idag har jag ridit min kompis ponny Rusticates Carlo även kallad Bralle. En väldigt känslig individ med mycket motor. När jag först satte mig upp så var han en aning spänd och ville gärna springa i stället för att gå. Men ju mer jag krävde av honom desto mer avslappnad och lugn blev han och mot slutet blev han till och med riktigt fin!

Jag jobbade mest med lösgörande övningar så han skulle slappna av. Han reagerade på minsta lilla rörelse så han är verkligen super känslig. HÖR OCH HÄPNA jag hoppade till och med 60 cm med denna fantastiska hopphäst! Oj vad han hoppar med ryggen och man märker verkligen att han är hopphäst in i benmärgen.

Något annat jag kom och tänka på vad Vikkans sadel Pessoa. Jag frågade henne om hon kändes sig framåtlutad i den här sadeln eftersom jag inte alls fick någon bra sits i den. Även hon tyckte man blev framåtlutad , så då antar jag sadeln gör mycket? Nu är ju detta en hoppsadel också vilket man bör tänka på. Men hon ska tydligen köpa en ny sadel till sin ponny då den är förliten för henne! Måste beundra Viktorias arbete med denna ponny som är lätt den känsligaste och piggaste hästen jag suttit på ;)


När du skriker ut mitt namn jag kommer

Försöker njuta det sista av sommarlovet därav min uppdatering på dagarna. Ska försöka bli bättre!
 

För någon halv timma sedan så hade jag sånt himla stor lust och slänga bort alla mina pengar på saker jag ville ha. Men sen rensade jag garderoben med mitt huvud och kom på att jag har ju skräp, en marinblå tröja och egentligen allting som behövs. Ja jag pratar om matchning från topp till tå, typsikt dressyrryttare? ;)
 
Jag har just nu 4 dressyrschabrak som kommer användas under träning, ett marinblått,  ett svart/grått, ett rött och ett turkost. I flera dagar nu har jag försökt tänka in outfits till kommande träningar och jag har faktiskt kommit en hel del framåt! Jag tror till och med att alla fyra outfits är klara. Väldigt taggad på att träna är jag och efter jag köpt gougetygeln som hjälpt mig så underbart så vill jag bara visa upp min häst som är helt annan än han var i vintras/våras. Så mycket har hänt med honom och jag är så stolt över för att få visa upp den nya och den aningen förbättrade Faxen!
Så såg vi ut för 8 månader sedan. Är ni redo för nya bilder, jag tror ALLA ni kommer se stor skillnad.
 

Allt och inget

Det spö regnar ute och Smilla ska rida Faxen idag, så jag har hela dagen ledigt. Eftersom det är så tråkigt väder så vet jag inte vad jag ska göra, jag hoppas jag kan komma ut och jogga där vid kvällen. Tror jag ska svänga förbi på stan med Agnes en sväng idag också. Så jag får väl ligga inne och ruttna tills vädret lättar, har också hittat mitt framtida tävlingschabrak, mums vad snyggt det är! Nu har jag ett Mia Rs schabrak med svart bakant, men även fast det här är hel vitt tror jag att stenarna gör mycket. Jag är halvt för älskad i det i alla fall, vad tycker ni hiss eller diss?
Dressyrschabrak Eskadron Platinum Crystal VitDressyrschabrak Eskadron Platinum Crystal Vit

Dressyrpass

Ursäkta min inaktivitet. Dagen har bara varit så fullproppad!
 
Igår blev det inget dressyrpass pågrund av regnet utan jag longerade bara honom i 20 minuter i korallen. Men idag blev det ett riktigt ordentligt dressyrpass! Red på fotbollsplan och det började med en riktigt okoncentrerad häst som helst gjorde allt annat än lyssna på mig. Men det släppte faktiskt och han blev riktigt fin i slutet!
 
Jag jobbade med allt möjligt, men mest att få igång bakbensaktiviteten och att flytta undan han för skänkeln. Tanken idag var att jobba honom i djup och rund form och jag tycker faktiskt jag lyckades med det på slutet. Jobbade även med mig själv idag , väldigt mycket med min sits och mot slutet blev det även där framgångar!
 
 
 

Olika benskydd

Vi har tre olika benskydd till Faxen. Ett par som är med slit och släng alltså typ uterittsskydd, ett par tävling/träningsbenskydd och vanliga ridpass skydd. När jag rider dressyr för tränare lindar jag oftast om jag har matchande lindor, ibland kan de hända att jag använder damasker men har bara damasker till frambenen så det är väldigt sällan som de blir använda. Tänkte visa er vilka benskydd vi använder och gör en liten snabb recension om dem.
 
Lami-cell pro
 
Detta är vårat senaste köp inom benskydden. De är tänkta för att vara tävling/tränings benskydd inom hoppningen. Vi har inte hunnit använda de ändå så jag kan inte skriva så mycket om dem. Dock är de väldigt fina och har väldigt bra passform. De är även godkända för unghästar och kan köpas lite var som helst, vi köpte våra på Hööks.
 
Verdus pro classic
 
De här är våra vanliga ridpass skydd. Alltså rider vi med dem när vi inte rider ut. Dem är lätta att använda, knäppa och spänna åt. Jag tycker om dem och vill man satsa på ett par billigare verdus benskydd så kan jag rekommendera dessa starkt!
 
Equi-Guard
 
 
Sist men inte minst har vi våra uterittsskydd. De är relativt billiga och kommer från Hööks. Jag tycker de håller helt okej, vart själva tyget är vid kanterna så kan de bli noppigt osv. De ser helt enkelt ganska slitna ut efter ett tag , men för det priset så är benskydden helt klart värda pengarna och man får räkna med att det kanske inte håller högsta måttet.
 
 

Det var ju inte planen

All min planering gick i kras idag. Det regnar och jag som tänkte rida ett ordentligt dressyrpass idag. Men jag vill inte utsätta min nya dressyrsadel för regn och då går det ju inte att rida när det regnar - logiskt va? ;)

Jag väntar ett tag till och hoppas på att regnet avtar , om det gör det vill säga. Såna här dagar skulle man verkligen vilja ha ridhus i sitt stall. Vi får se vad som händer idag med andra ord, på något sätt blir det ridning i alla fall.

Gammal bild på mig och Faxen från de första träningarna med Nizar. Ser ni hur min gamla sadel gjorde att jag satt framåtlutad?


Faxen hatar

- Vatten överhuvudtaget. Vatten är till för att drickas, det ska inte regna och man ska inte bli blöt
- Bananer, usch apmat ju
-Borsta pannluggen är inte heller kul, låt mitt hår vara!
 
 
 
 
 
 

Inspiration

 
 Har alltid varit lite svag för såna här videos. Jag blir sugen på att göra en egen liksom tillsammans med Faxen. Sen tycker jag sjävla texten är så fin och när man ser innehållet. Gillar allt helt enkelt, jag är svag för sånt här!

Dagens ridpass på Willow

Ston alltså, ena sekunden öronen spikrakt framåt sedan försöker de hugga efter en. 
 

Nu är inte Willow så men idag var hon arg som ett bi och ville inte stå still. Hon var extremt pigg och tittig idag, hon har ju fått ta det lugnt några dagar då hon blivit skodd och hennes hovar varit långa. Så hon har ju lite energi som hon gärna använder. Men det gick bra, vi travade och skrittade mest och sen gick vi till fotbollsplanen och tog 1 varv galopp i vardera varv. Hon skötte sig trots överskott energin och hon lossnade riktigt fint och jag fick henne låg i formen. När vi kom tillbaka så släppte jag ut henne men hon tyckte inte hon skulle vara kvar i hagen så hon kröp under tråden. Ida får nog ta och rida henne trött senare när hon kommer tillbaka, haha. 

Ridning på annan ponny

Ja idag blir det inte Faxen jag ska rida utan jag ska rida Willow min kompis ponny. Willow är ett skimmelsto som är född 03 och en riktig klippa i hoppning! Jag själv tycker det alltid är roligt med lite omväxling och rida andra hästar.

Idag ska de inte gå så tufft då Willow är ganska nyskodd. Imorgon så åker Faxen på ett rejält dressyrpass och jag hoppas Smilla kan fota lite då!

Bild från Idas blogg - idabarsks.blogg.se


Livet slår omkull oss men det är vi själva som väljer om vi ska resa oss upp igen eller inte


Tilliten är viktigast

Alla vet ju att hästar är precis som människor olika individer. Vissa hästar är cool lugna, mendans andra hästar stressar upp sig för minsta lilla grej. Vi kan ta en plastpåse som till exempel. Vem har inte suttit på en häst som reagerat på en sådan liten sak som en plastpåse, vissa hajjar bara till medans vissa hästar vägrar gå förbi den och gör allt i sin makt för att komma undan "faran".
 
Faxen är en häst man måste ge all sin tillit till. Du måste bevisa för honom att han kan lita på dig, att du inte tänker göra honom illa och att du tänker lyssna på honom. I början när vi köpte honom, så litade han inte alls på oss. Han skulle minnsann inte gå förbi den där livsfarliga soptunnan eller brevlådorna som såg ut som de skulle äta upp honom, nono noway. Jag fick vara med om sånt som jag inte fått vara med om innan, han stegrade, han vände, han tänkte sticka, han blåste upp sig och näsborrarna blev stora som tennisbollar. Okej kanske inte riktigt det där med näsborrarna men ni fattar.
 
Första uteritten så valde jag att sitta av från honom, det blev en för farlig situation för mig. Jag kunde inte kontrollera honom, eller bättre sagt, jag visste inte hur jag skulle kontrollera honom. Första tanken som gick genom mitt huvud då - vad f-n har jag köpt för häst? Men grejen var den att jag aldrig blev rädd, så andra dagen så red både jag och Smilla honom för att trötta ut honom. Dagen efter så satte jag mig upp igen, hade på mig all utrustning jag skulle och så gick vi, samma väg som vi inte kunde gå för två dagar sedan. Och så började han igen, vända, stegra göra allt för att komma undan. Jag kollade runt vad han kunde vara rädd för och hittade inget speciellt alls, eller jo soptunnor och brevlådor som var det värsta han visste. 
 
Först satt jag bara och väntade ut honom, vägrade ge mig. När han lugnat ner sig en aning så tröck jag honom framåt, samtidigt som jag pratade med honom. När han kom förbi själva stället som han tjorvade på så gick han bara. Jag red runt i byn och han bara gick. Små saker var han rädd för titt som tätt, men han gick framåt- vilken var den största succén!  Inte nog med att uteritterna var jobbiga så var han även jobbig att sitta upp på, "rädd" för pallen. Det tog oss 3 veckor för att få bort pall rädslan men vi tänkte minnsann inte ge oss, vi skulle få bort det och det fick vi ju.
 
Vad gör Faxen nu? Ingenting, små sakerna han var rädd för tidigare bryr han sig inte om. Blir han riktigt rädd någongång så håller jag alltid i honom , pratar med honom och klappar honom på halsen tills han vågar gå fram till "faran". Nu litar han på mig och han vet att jag skulle aldrig pressa honom att gå till ett ställe som är farligt på riktigt. 
 
Mitt bästa tips till ni som har liknande tips :
 
*Visa era hästar att ni inte leder in de i en fara. Visa att de kan lita på er. Och glöm inte vad många glömmer - prata med din häst, den förstår bättre än vad vi tror*
Faxen då vi köpte honom.

En helt vanlig torsdag

Kan börja med att säga att Faxen få vilodag idag istället för imorgon. Imorgon så lånar jag min kompis häst Willow för att fixa medans hon är borta och då tar min syster Faxen.
 

Vad händer idag då? Inga planer ännu faktiskt, möjligtvis att jag är med Hanna idag. Annat roligt som hänt då, jo igår beställde jag det röda scapa schabraket i dressyrmodell och hoppas verkligen det är fint! Nu har jag fyra outfitar som jag kan använda på träning i alla fall, nu fattas bara saker till mig själv. Har verkligen lust att köpa ett bälte med stenar på, fler piké tröjor, ett par beige och svarta ridbyxor hade inte heller suttit fel. Här är lite av saker som jag kanske köper senare:
De här är några av de saker som jag skulle kunna tänka mig. Självklart kommer det aldrig bli allt då det är onödigt att ha 2 pikeér i samma färg osv, men la bara upp för att visa mer tydligt vad jag är ute efter.

Fixat och donat

Sitter hos Viktoria och kollar runt lite. Hjälpt henne att fixa hennes blogg och är helt okej nöjd med resultatet, behöver bättre program för att få finare headers men men.. Bloggar mer när jag kommer senare men kan slänga in en bild på vad som kommer bli mitt om bara några dagar, mums!
 
Fast självklart i dressyrmodell!

Galopp passet

Jag skulle ju ta ett litet galopp pass idag och det blev det väl också men inte som jag tänkt mig. Vägen hade fått nytt grus vilket innebär att stenarna är större än vanligt grus och i princip så var hela vägen täckt med det här nya gruset. Kände direkt att Faxen blev mer försiktigt och ville gå långsammare än vanligt. Men det lät jag honom göra, onödigt att pressa honom när underlaget inte alls var så bra som jag trodde det skulle vara.

Men galopp tog jag i alla fall och jag gjorde de på de sträckor jag kunde. Så lite arbete fick tjockishästen. Efteråt så stretchade jag honom och sen slängde jag ut honom i hagen igen!


Betet är slut, verkligheten är tillbaka

Efter betet blir det är många extra timmar i stallet, som tur är så har jag gjort bort allting så jag har ingenting kvar att göra! Men jag har smort, tvättat, städat, duschat , friserat och packat upp. Det känns så skönt att allt äntligen är klart och vi kan återgå till det normala. Nu är det bara gräsmagen som ska jobbas bort men det brukar gå ganska fort då Faxen är väldigt lätt att relegera i vikten, dvs han har lätt att gå och lätt att gå ner.

Nu i veckan så ska han inte gå för hårt, vi börjar lugnt och bygger sakta men säkert upp konditionen. Idag red Smilla ett lugnare dressyrpass och jag agerade som ridlärare för henne. Imorgon tror jag att vi sticker ut i skogen och galopperar på, kanske en sträcka på 2 km utan stopp. På fredagen är vilan inplanerad sedan ser vi vad som händer och sker. Kan också meddela att jag tror jag ridit färdigt utan schabrak på min nya dressyrsadel, nu har jag ridit en vecka utan schabrak. Kan hända att det blir någon gång till men annars tror jag att vi börjar använda ny schabraken!


Välkommen till ännu en blogg!

Hej! 
 
Mitt namn är Lowa Åström. Under detta år känns det som jag haft 1000 olika bloggar och slutat på varenda en. Det har bara känts fel men jag hoppas jag återfår blogginspirationen när jag startar denna blogg, på egen hand. (Förhoppnings) för sista gången så säger jag att det hade varit super roligt om just du följer min resa mot toppen i dressyren med min D-ponny valack! 
 
Vem är jag? Jo jag är en sprallig 15 årig tjej som är målmedveten och satsar högt. Älskar att åka på resor och umgås med mina fina vänner. Så länge jag minns har jag hållt på med hästar, från att blivit ledd runt i skritt till att rida dressyrprogram och ha en egen ponny. Tävla började jag göra för 2 år sedan, först på klubbponnysarna Fox (R.I.P) och Daphne och för att sedan kämpa om segern med min egna ponny Faxen.
 
Faxen köpte vi vintern 2012, 3 december. Han är född 2002 och en riktigt pigg kille. Om jag skulle beskriva Faxen med ett ord så skulle det vara speciell, för det är han verkligen. Jag äger honom tillsammans med min lilla syster som hoppar honom (just nu LD-LC klasser) men självklart satsar dem högre. Mina mål med Faxen är att rida FEI dressyr, de åren som vi har på oss ska jag göra allt för att komma så långt som möjligt med min underbara ponny som inte går annat än att älska.
 
Hoppas ni gillar min blogg, och nu hoppas jag verkligen att jag blir kvar här! Annars slutar jag blogga helt.
 

RSS 2.0